dimecres, 14 de març del 2012

Aprenem els números!!

Plantejament:

El llenguatge matemàtic està present al llarg de tota la vida des de ben petits fins a grans. A gairebé tots els nens no els hi agraden les matemàtiques ja que són difícils i requereixen un temps per pensar. Una de les activitat per motivar els nens en l’àmbit matemàtic és la realització de jocs.
Desenvolupament:

Realitzar el tema geomètric amb nens de p.5, com que encara no tenen certs coneixements, caldrà ensenyar les formes bàsiques com les rodones, quadrats, triangles, és a dir, formes fàcils d’interpretar i a més a més, aplicar nombres simples, de l’1 al 15 perquè d’aquesta manera poguem arribar a motivar i ensenyar-los  una manera diferent  als nens i nens a aquest món matemàtic.
Per fer-ho, hem pensat que seria interessant formar el joc de la xarranca, però enlloc de realitzar-la al pati, en gran a l’aula. El material adient perquè aquesta activitat lúdica sigui satisfactòria, seria adient una cinta aïllant de colors i fitxes de colors pintades amb paper de diari.
Una altra joc per desenvolupar aquest llenguatge és plantejar una activitat semblant a l’oca però també gegant en forma d’espiral i decorada amb cinta de colors.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada